Plakinstructie stickers (snijtekst)

Een snijtekst bestaat uit een papieren drager waar de losgesneden letters op zitten met daar overheen een folie die ervoor zorgt dat u de letters als geheel kunt opplakken. Deze folie kan zowel van papier als kunststof zijn en wordt ook wel applicatiefolie genoemd.
Een goede voorbereiding is van groot belang voor het perfect opplakken van stickers. Lees de aanwijzingen vooraf goed door, zorg dat alle spullen klaarliggen en werk niet gehaast. Zorg dat u tussendoor niet gestoord wordt. De stickers worden gesneden zodat deze aan de buiten- of binnenkant van het raam geplakt kunnen worden. Indien u voor binnenkant heeft gekozen zal de sticker in spiegelbeeld geleverd zijn.

  1. Maak de ondergrond goed schoon en vetvrij.
  2. Leg de sticker op een platte ondergrond met de ruitjes naar boven. Druk desticker goed aan met bijvoorbeeld een bankpasje.
  3. Plaats de sticker op de juiste positie met het ruitjespatroon tegen de tebeplakken oppervlakte (raam/muur). Plak de sticker links en rechts met schilderstape vast.
  4. Als de sticker op de juiste plaats zit plakt u de sticker over de gehele breedte aan de bovenkant met schilderstape vast. Verwijder de twee stukjes tape aan de zijkanten.
  5. Klap de sticker omhoog en verwijder de papieren drager aan de achterzijde. Maak eventueel de ondergrond nogmaals stofvrij.
  6. Klap de sticker voorzichtig terug, maar plak hem nog niet vast. Laat de sticker niet op de ondergrond vallen! Wrijf met de hand, een doek of een bankpas (let op braampjes!) de sticker stevig vast. Begin in het midden van boven naar beneden te wrijven. Wrijf vervolgens vanuit het midden de linker- en de rechterkant vast.
  7. Verwijder de applicatiefolie van de sticker (zo plat mogelijk). Let goed op dat de letters niet meekomen met de folie. Mocht dit toch gebeuren, plak de folie dan voorzichtig een stukje terug en wrijf de sticker nogmaals goed aan. Laat eventueel de sticker een tijdje zitten om de lijm de kans te geven goed te hechten.
  8. Eventuele luchtbelletjes kunt u met een speld doorprikken en wegwrijven. Na enkele dagen is de sticker goed aan de ondergrond gehecht.

Let op:

Plak niet onder een temperatuur van 10 graden Celsius. Hallo kado kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadigingen voor, tijdens en na het aanbrengen van de sticker. Ook beschadigingen die optreden bij het verwijderen van de sticker zijn voor eigen risico.